Žraločí steak v pivnom cestíčku
Žraločie mäso má nevýraznú chuť, avšak jeho príprava v tomto nadýchanom a jemne pikantnom cestíčku, ho zmení na lahôdku. Pritom mimoriadne oceníte, že žralok je chrupavkovitá ryba a nemá takmer žiadne kosti. Podávame so zemiakovými prílohami.
recept,fotorecept,pivo svetlé,žraločí steak,Hlavné jedlá z rýb,Bezlaktózové
Hlavné jedlá z rýb
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie na ryby | 1.5 | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 100 | gramov | |
olej repkový | - | ||
pivo svetlé | 100 | mililitrov | |
soľ | - | ||
vaječný bielok | 2 | kusy | |
žraločí steak | 900 | gramov |
Recept
1.
múka hladká 100 gramov • korenie na ryby 1.5 čajovej lyžičky • soľ • vaječný bielok 2 kusy • pivo svetlé 100 mililitrov
Žraločie steaky rozmrazíme, umyjeme a osušíme. Jemne nasolíme. Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s korením na ryby,...
2.
...prilejeme a zamiešame pivo.
3.
Vmiešame sneh z bielkov.
Dobrú chuť!