RECEPTY

Žĺtkové lepené stromčeky

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Krehké, jemné, na pohľad chutné vianočné koláčiky.

recept,fotorecept,vaječný žĺtok,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový70gramov
cukrárenské zdobenie - pestré-
džem malinový-
jedlá sóda (sóda bikarbóna)¼čajovej lyžičky
maslo125gramov
múka hladká200gramov
múka hladká-
vajce slepačie2kusy
vaječný žĺtok1kus
čokoláda-

 

Recept

1. 

vajce slepačie 2 kusy

Vajíčka uvaríme na tvrdo. Vychladíme a olúpeme. Vyberieme žĺtky.

Vajíčka uvaríme na tvrdo. Vychladíme a...

2. 

múka hladká 200 gramov  cukor práškový 70 gramov  maslo 125 gramov

Do múky pridáme cukor a nasekané maslo.

Do múky pridáme cukor a nasekané maslo....

3. 

vaječný žĺtok 1 kus  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ¼ čajovej lyžičky

Pridáme dva uvarené žĺtky, jedne žĺtok surový a štipku sódy bikarbóny.

Pridáme dva uvarené žĺtky, jedne žĺtok...

4. 

Vypracujeme cesto.

Vypracujeme cesto....

5. 

Zabalíme do potravinovej fólie a necháme hodinu v chlade odpočívať.

Zabalíme do potravinovej fólie a necháme hodinu...

6. 

múka hladká

Dosku posypeme múkou a rozvaľkáme na nej cesto na hrúbku asi 4-5 mm. Cesto tiež zvrchu pri vaľkaní posypávame, aby sa nelepilo na valček. Formičkou povykrajujeme stromčeky...

Dosku posypeme múkou a rozvaľkáme na nej cesto...

7. 

...a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.

...a poukladáme ich na plech vyložený papierom...

8. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C....

9. 

džem malinový

Polovicu stromčekov, zo strany ktorou boli na plechu, potrieme džemom.

Polovicu stromčekov, zo strany ktorou boli na...

10. 

čokoláda

Druhú polovicu ozdobíme čokoládou...

Druhú polovicu ozdobíme čokoládou......

11. 

cukrárenské zdobenie - pestré

...a cukrárenským zdobením.

...a cukrárenským zdobením....

12. 

Stromčeky pospájame, uložíme do chladu a necháme deň-dva odležať.

Stromčeky pospájame, uložíme do chladu a...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť