RECEPTY

Žemľová knedľa varená v porcelánovom hrnčeku

Žemľová knedľa varená v porcelánovom hrnčeku

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Hrnčeková nekysnutá knedľa je veľmi ľahko a jednoducho pripravená príloha. Hodí sa ku každému dobrému gulášu, alebo aj k sviečkovej. Je jemná, chutná a nadýchaná aj bez droždia či kypridiel. Variť ju môžete v hocijakom väčšom porcelánovom hrnčeku na čaj. Vyskúšajte, určite sa vám bude páčiť.

recept,fotorecept,rožok biely,Knedle

Knedle

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Knedle  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

masť bravčová-
mlieko plnotučné 3,5%¾hrnčeka
múka polohrubá¾hrnčeka
petržlenová vňať-
rožok biely2kusy
soľ1čajová lyžička
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy

 

Recept

1. 

rožok biely 2 kusy

Rožky pokrájame na malé kocky.

Rožky pokrájame na malé kocky....

2. 

múka polohrubá ¾ hrnčeka

Hrnček smaltovaný 300 ml

Do misy nasypeme necelý hrnček múky.

Do misy nasypeme necelý hrnček múky....

3. 

mlieko plnotučné 3,5% ¾ hrnčeka  vaječný žĺtok 2 kusy  petržlenová vňať  soľ 1 čajová lyžička

V mlieku rozmiešame vaječné žĺtka, nasekanú petržlenovú vňať podľa chuti a soľ.

V mlieku rozmiešame vaječné žĺtka, nasekanú...

4. 

Mlieko prilejeme k múke a rozmiešame.

Mlieko prilejeme k múke a rozmiešame....

5. 

Vmiešame rožky.

Vmiešame rožky....

6. 

vaječný bielok 2 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh....

7. 

Sneh z vaječných bielkov vmiešame do cesta.

Sneh z vaječných bielkov vmiešame do cesta....

8. 

masť bravčová

Hrnček porcelánový ø 12 cm, výška 10 cm (450ml)

Dva väčšie hrnčeky nahrubo vymastíme masťou, alebo maslom. Do 3/4 naplníme cestom.

Dva väčšie hrnčeky nahrubo vymastíme masťou,...

9. 

Hrnčeky vložíme do hrnca a prilejeme vodu do výšky ušiek. Vodu privedieme do varu, plameň stiahneme na minimum a pod pokrievkou varíme 30 minút.

Hrnčeky vložíme do hrnca a prilejeme vodu do...

10. 

Pomocou špajdle zapichnutej do knedle zistíme či je knedľa uvarená. V strede nie je mäkká, a po vytiahnutí špajdle je cesto tuhé.

Pomocou špajdle zapichnutej do knedle zistíme...

11. 

Hrnčeky vyberieme z vody.

Hrnčeky vyberieme z vody....

12. 

Obrátime...

Obrátime......

13. 

...a knedľu vyklopíme. Ak sme hrnčeky dobre vymazali, ide to ľahko. Podľa potreby si pomôžeme nožíkom.

...a knedľu vyklopíme. Ak sme hrnčeky dobre...

14. 

Teplú knedľu pokrájame ostrým nožom (najlepšie so zúbkovitým okrajom). Z jedného(veľkostne uvedeného) hrnčeka získame 2 porcie knedlí. Ak použijeme menšie hrnčeky, cesto nám vystačí do troch hrnčekov.

Teplú knedľu pokrájame ostrým nožom...

15. 

Teplú knedľu ihneď podávame. Ohriať ju môžeme klasicky, na parnej podložke.

Teplú knedľu ihneď podávame. Ohriať ju...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť