Zemiaky zapečené s údeným mäsom a kyslou kapustou
Niečo na zužitkovanie údeného po sviatkoch.
recept,fotorecept,zemiaky,údené mäso varené,kapusta kvasená,Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 3 | kusy | |
cibuľa | 150 | gramov | |
kapusta kvasená | 800 | gramov | |
korenie rasca mletá | ¼ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ¼ | čajovej lyžičky | |
olej slnečnicový | 30 | mililitrov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 250 | mililitrov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zemiaky | 800 | gramov | |
údené mäso varené | 250 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 800 gramov
Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na kolieska.
2.
olej slnečnicový 30 mililitrov • cibuľa 150 gramov • údené mäso varené 250 gramov • kapusta kvasená 800 gramov • korenie rasca mletá ¼ čajovej lyžičky • bobkový list 3 kusy • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Na oleji opražíme cibuľku, pridáme kapustu a na menšie kúsky nakrájané, varené, údené, mäso. Pridáme rascu, bobkový list a mleté čierne korenie. Chvíľu dusíme.
3.
smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • soľ ½ čajovej lyžičky
Zapekaciu misu vymastíme olejom, poukladáme zmes z mäsa a kapusty, zakryjeme zemiakmi a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajíčka a soľ. Zapekáme do zlatista cca 20-30 minút.
Dobrú chuť!