Zemiakový prívarok s kôprom

Chutný letný prívarok. Pre nevegetariánov podávame s duseným hovädzím, alebo pre vegetariánov s volským okom.
recept,fotorecept,zemiaky nové,kôpor,Prívarky a omáčky,Sezónne recepty
Prívarky a omáčky
Kuchtil
Počet porcií
4
Hmotnosť porcie
437 g
Energia porcie
307 kcal
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ 11 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie rasca mletá | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
kôpor | 20 8 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 300 192 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 15 53 | gramov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 400 640 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 500 0 | mililitrov kcal | |
zemiaky nové | 500 315 | gramov kcal |
Recept

2.
voda 500 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Vložíme ich do hrnca, prilejeme vodu, pridáme soľ a rascu. Uvaríme do mäkka(15-20 minút).


4.
smotana kyslá (14-18% tuku) 400 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov • múka hladká 15 gramov
V smotane rozmiešame mlieko a múku.

5.
cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky
Zátrepku pridáme k zemiakom, prisypeme trošku cukru a prevaríme.

6.
Nakoniec vmiešame pripravený kôpor.

Dobrú chuť!