Zemiakové placky so šampiňónmi
Uvedené placky sú pečené v rúre na plechu na špeciálnej fólii ktorá je určená na pečenie bez tuku. Placky však, podľa chuti, môžete piecť aj na plechu vymastenom masťou, prípadne ich vysmážať na panvici na oleji.
recept,fotorecept,šampiňóny,zemiaky,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 6 | strúčikov | |
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie majorán sušený | 2 | čajové lyžičky | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
zemiaky | 1500 | gramov | |
šampiňóny | 350 | gramov |
Recept
4.
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • vajce slepačie 4 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky • cesnak 6 strúčikov
K zemiakom a cibuli pridáme mlieko, vajíčka, soľ, rascu, majorán a očistené prelisované strúčiky cesnaku. Dobre premiešame a vmiešame pripravené šampiňóny.
5.
Dva plechy na pečenie vystelieme fóliami na pečenie bez tuku.
6.
Do plechov rovnomerne rozdelíme zemiakovú zmes.
7.
Ak nám to rúra na pečenie umožňuje pečieme oba plechy naraz. Pečieme pri teplote asi 180°C 40 minút, potom poradie plechov rúre vymeníme a asi ďalších 30 minút placky dopekáme.
8.
Upečené necháme vychladnúť, opatrne, aby sme neprekrojili fóliu ich nakrájame - najlepšie krájačom na pizzu. Po vychladnutí idú ľahko odobrať z fólie. Môžeme podávať.
Dobrú chuť!