RECEPTY

Zemiakové placky so šampiňónmi

Zemiakové placky so šampiňónmi

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Uvedené placky sú pečené v rúre na plechu na špeciálnej fólii ktorá je určená na pečenie bez tuku. Placky však, podľa chuti, môžete piecť aj na plechu vymastenom masťou, prípadne ich vysmážať na panvici na oleji.

recept,fotorecept,šampiňóny,zemiaky,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak6strúčikov
cibuľa150gramov
korenie majorán sušený2čajové lyžičky
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
soľ2čajové lyžičky
vajce slepačie4kusy
zemiaky1500gramov
šampiňóny350gramov

 

Recept

1. Šampiňóny

šampiňóny 350 gramov

Šampiňóny umyjeme a pokrájame na plátky.

Šampiňóny umyjeme a pokrájame na plátky....

2. Cibuľa

cibuľa 150 gramov

Cibuľu očistíme a nahrubo postrúhame.

Cibuľu očistíme a nahrubo postrúhame....

3. Zemiaky

zemiaky 1500 gramov

Zemiaky ošúpeme a takisto ako cibuľu nahrubo postrúhame.

Zemiaky ošúpeme a takisto ako cibuľu nahrubo...

4. 

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  vajce slepačie 4 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky  cesnak 6 strúčikov

K zemiakom a cibuli pridáme mlieko, vajíčka, soľ, rascu, majorán a očistené prelisované strúčiky cesnaku. Dobre premiešame a vmiešame pripravené šampiňóny.

K zemiakom a cibuli pridáme mlieko, vajíčka,...

5. 

Dva plechy na pečenie vystelieme fóliami na pečenie bez tuku.

Dva plechy na pečenie vystelieme fóliami na...

6. 

Do plechov rovnomerne rozdelíme zemiakovú zmes.

Do plechov rovnomerne rozdelíme zemiakovú zmes....

7. 

Ak nám to rúra na pečenie umožňuje pečieme oba plechy naraz. Pečieme pri teplote asi 180°C 40 minút, potom poradie plechov rúre vymeníme a asi ďalších 30 minút placky dopekáme.

Ak nám to rúra na pečenie umožňuje pečieme...

8. 

Upečené necháme vychladnúť, opatrne, aby sme neprekrojili fóliu ich nakrájame - najlepšie krájačom na pizzu. Po vychladnutí idú ľahko odobrať z fólie. Môžeme podávať.

Upečené necháme vychladnúť, opatrne, aby sme...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť