Zemiakové placky s medvedím cesnakom

Veľmi chutné a obľúbené, jarné placky z nových zemiakov a skvelého medvedieho cesnaku.
recept,fotorecept,zemiaky nové,cesnak medvedí,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Vegetariánske recepty › Bezlaktózové › Sezónne recepty › Sezóna - Medvedí cesnak › Sezóna - Nové zemiaky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak medvedí | 100 19 | gramov kcal | |
korenie majorán sušený | 2 21 | čajové lyžičky kcal | |
múka hladká | 100 347 | gramov kcal | |
olej repkový | 0 ?? | kcal | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 25 91 | gramov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
zemiaky nové | 1.5 945 | kilogramu kcal |
Recept
1.
zemiaky nové 1.5 kilogramu • soľ 1.5 čajovej lyžičky
Zemiaky ošúpeme a nahrubo postrúhame. Osolíme, premiešame a necháme 10 minút postáť.


3.
vajce slepačie 4 kusy • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky
Zo zemiakov zlejeme vzniknutú vodu do misky. Necháme usadiť škrob, vodu z misky zlejeme a škrob vrátime do zemiakov. Zemiaky ľahko premixujeme ponorným mixérom. Pridáme vajcia, majoránku...

4.
...a nasekaný cesnak. Premiešame.

5.
múka hladká 100 gramov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 25 gramov
Prisypeme múky, premiešame a necháme chvíľu postáť.


7.
...a z druhej strany.

8.
Placky kladieme na papierovú kuchynskú utierku, aby sa vsiakol prebytočný olej.

Dobrú chuť!