Zemiakové placky s kyslou kapustou a šampiňónmi
Placky plné tých najlepších chutí.
recept,fotorecept,zemiaky,kapusta kvasená,šampiňóny,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 5 | strúčikov | |
cibuľa | 200 | gramov | |
kapusta kvasená | 350 | gramov | |
korenie majorán sušený | 2 | čajové lyžičky | |
múka cícerová hladká | 75 | gramov | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej repkový | - | ||
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
soľ | 1.75 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | 100 | mililitrov | |
zemiaky | 1250 | gramov | |
šampiňóny | 350 | gramov |
Recept
2.
kapusta kvasená 350 gramov • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • soľ ¼ čajovej lyžičky • voda 100 mililitrov
Pridáme kapustu, papriku a soľ. Podlejeme vodou, premiešame a 5 minút podusíme.
4.
Šampiňóny pridáme ku kapuste, premiešame a ďalej spolu 15 minút dusíme.
5.
múka hladká 1 polievková lyžica • cesnak 1 strúčik
Kapustu poprášime múkou a premiešame, čím ju zahustíme. Nakoniec vmiešame očistený a pretlačení cesnak.
6.
zemiaky 1250 gramov • cibuľa 150 gramov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky • cesnak 4 strúčiky • múka cícerová hladká 75 gramov
Zemiaky a cibuľu očistíme, umyjeme a nahrubo postrúhame. Vložíme do misy, pridáme vajcia, soľ, majorán, očistený a pretlačený cesnak a trochu múky na zahustenie (môže byť aj bežná hladká múka). Dôkladne premiešame.
8.
...z oboch strán. Vypražené placky kladieme na papierovú kuchynskú utierku, aby sa vsiakol prebytočný olej.
Dobrú chuť!