Zemiakové placky
Výborné chrumkavé placky.
recept,fotorecept,zemiaky,cesnak,cesnak,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
cesnak | - | ||
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie rasca drvená | 1 | čajová lyžička | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
múka hrubá | 150 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
petržlenová vňať | 10 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
zemiaky | 1.5 | kilogramu |
Recept
1.
zemiaky 1.5 kilogramu • cibuľa 150 gramov • cesnak 3 strúčiky
Zemiaky očistíme a nahrubo nastúhame. Cibuľu očistíme a najemno pokrájame. Cesnak očistíme a pretlačíme cez lis na cesnak.
2.
vajce slepačie 3 kusy • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca drvená 1 čajová lyžička • petržlenová vňať 10 gramov
K nastúhaným zemiakom pridáme cibuľu, pretlačený cesnak, vajcia, soľ, korenie, rascu a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame.
4.
Na grilovacej panvici rozohrejeme olej a vkladáme do neho zemiakovú zmes ktorú roztlačíme do tvaru menšej placky. Vyprážame z oboch strán. Po vypražení placky kladieme na papierový obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.
5.
Placky podávame s nakrájaným strúčikom cesnaku, ktorým si placku môžeme potrieť, aby sme dostali výraznejšiu cesnakovú chuť.
Dobrú chuť!