Zemiakové palacinky s bazalkou
Jemné nadýchané slané palacinky s bazalkou a cesnakom. Konzumujeme len tak, alebo palacinky môžeme plniť syrovou či bryndzovou plnkou. Sú vhodné aj ako príloha k letnej pečenej kačici.
recept,fotorecept,zemiaky,bazalka,Palacinky,Zemiakové prílohy
Palacinky
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | - | ||
cesnak | 1 | strúčik | |
mlieko plnotučné 3,5% | 1200 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
2.
V hlbokej miske zemiaky rozmačkáme.
3.
mlieko plnotučné 3,5% 1200 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky • vajce slepačie 2 kusy
Pridáme mlieko, soľ a vajcia. Ponorným mixérom rozmixujeme.
7.
Z cesta pečieme palacinky na suchej panvici.
8.
Keď je cesto stuhnuté, palacinku obrátime...
9.
...a upečieme z druhej strany.
Dobrú chuť!