RECEPTY

Zemiakové pagáčiky

Zemiakové pagáčiky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Recept na krehké kysnuté zemiakové pagáče. Po upečení sú mäkké a voňavé.

recept,fotorecept,zemiaky,Slané chuťovky

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

droždie čerstvé30gramov
maslo120gramov
mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
múka hladká300gramov
múka polohrubá200gramov
olej slnečnicový0.1litra
semienka sezamové-
soľ3čajové lyžičky
vajce slepačie1kus
vajce slepačie-
zemiaky200gramov

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 350 mililitrov  droždie čerstvé 30 gramov  vajce slepačie 1 kus  múka hladká 300 gramov  múka polohrubá 200 gramov  soľ 3 čajové lyžičky  olej slnečnicový 0.1 litra

Vo vlažnom mlieku necháme napučať rozdrobené droždie. Po napučaní zmiešame s uvedenými ingredienciami a vypracujeme nelepivé cesto. Posypeme múkou a necháme nakysnúť.

Vo vlažnom mlieku necháme napučať rozdrobené...

2. 

Asi po dvadsiatich minútach kysnutia cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.

Asi po dvadsiatich minútach kysnutia cesto...

3. 

zemiaky 200 gramov  maslo 120 gramov

Na cesto nastrúhame v šupke uvarené a vychladnuté zemiaky a maslo alebo rastlinný tuk.

Na cesto nastrúhame v šupke uvarené a...

4. 

Cesto začneme prekladať. Skladáme ako obálku. Horný okraj prehneme do stredu cesta, a spodný tak isto, aby sa okraje navzájom dotýkali. Cesto ešte raz preklopíme.

Cesto začneme prekladať. Skladáme ako obálku....

5. 

Preložíme jeden okraj cez druhý, posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme 5 minút odstáť, aby nám cesto ešte trochu nakyslo.

Preložíme jeden okraj cez druhý, posypeme...

6. 

Cesto rozvaľkáme a celý postup skladania zopakujeme. Znovu necháme dokysnúť.

7. 

Potom cesto znova rozvaľkáme na hrúbku asi 1cm. Nožom urobíme mriežkovanie a vykrajujeme okrúhle pagáče.

Potom cesto znova rozvaľkáme na hrúbku asi 1cm....

8. 

vajce slepačie  semienka sezamové

Uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom alebo rascou.

Uložíme na vymastený plech, potrieme...

9. 

Pečieme pri teplote asi 200°C 10 - 15 minút dozlatista.

Pečieme pri teplote asi 200°C 10 - 15 minút...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť