Zemiakové langoše
Maďarské langoše z kysnutého cesta s postrúhanými varenými zemiakmi. Langoše sú mäkké, jemné a nadýchané. Podávame podľa chuti, tradične s kyslou smotanou a postrúhaným syrom.
recept,fotorecept,zemiaky,múka hladká,múka hladká,droždie čerstvé,Bezmäsité hlavné jedlá,Maďarská kuchyňa
Bezmäsité hlavné jedlá
Maďarská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ | čajovej lyžičky | |
droždie čerstvé | 20 | gramov | |
mlieko plnotučné 3,5% | 100 | mililitrov | |
múka hladká | ½ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 400 | gramov | |
olej na vyprážanie | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 150 | mililitrov | |
zemiaky | 200 | gramov |
Recept
2.
Zemiaky najemno postrúhame.
3.
mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • múka hladká ½ čajovej lyžičky • droždie čerstvé 20 gramov
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.
4.
múka hladká 400 gramov • voda 150 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Do misy nasypeme múku, pridáme nastrúhané zemiaky, kvások, vlažnú vodu a soľ.
5.
Cesto dobre vymiesime, prikryjeme a necháme asi hodinu vykysnúť.
6.
Z cesta vytvoríme bochníčky.
7.
Na ľahko pomúčenej doske ich vytvarujeme (rozvaľkáme a roztiahneme) do tvaru kruhu s priemerom asi 20 cm.
9.
... z oboch strán.
10.
Hotové langoše vyberáme z oleja, necháme odkvapkať a ukladáme na seba.
Dobrú chuť!