Zemiakové langoše

Maďarské langoše z kysnutého cesta s postrúhanými varenými zemiakmi. Langoše sú mäkké, jemné a nadýchané. Podávame podľa chuti, tradične s kyslou smotanou a postrúhaným syrom.
recept,fotorecept,zemiaky,múka hladká,múka hladká,droždie čerstvé,Bezmäsité hlavné jedlá,Maďarská kuchyňa
Bezmäsité hlavné jedlá
Maďarská kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | ½ 11 | čajovej lyžičky kcal | |
droždie čerstvé | 20 21 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 100 64 | mililitrov kcal | |
múka hladká | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
múka hladká | 400 1388 | gramov kcal | |
olej na vyprážanie | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 150 0 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 200 184 | gramov kcal |
Recept

2.
Zemiaky najemno postrúhame.

3.
mlieko plnotučné 3,5% 100 mililitrov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky • múka hladká ½ čajovej lyžičky • droždie čerstvé 20 gramov
V troche vlažného mlieka rozmiešame múku s cukrom. Pridáme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste.

4.
múka hladká 400 gramov • voda 150 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Do misy nasypeme múku, pridáme nastrúhané zemiaky, kvások, vlažnú vodu a soľ.

5.
Cesto dobre vymiesime, prikryjeme a necháme asi hodinu vykysnúť.

6.
Z cesta vytvoríme bochníčky.

7.
Na ľahko pomúčenej doske ich vytvarujeme (rozvaľkáme a roztiahneme) do tvaru kruhu s priemerom asi 20 cm.


9.
... z oboch strán.

10.
Hotové langoše vyberáme z oleja, necháme odkvapkať a ukladáme na seba.

Dobrú chuť!