Zemiakové knedličky s točenou
Uvarte si československú klasiku z polotovarov a objavte chuť časov dávno minulých :)
recept,fotorecept,cibuľa,točená saláma,zemiakové cesto v prášku - polotovar,Bravčové mäso,Parný hrniec
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 300 | gramov | |
múka hladká | - | ||
olej slnečnicový | 50 | mililitrov | |
točená saláma | 600 | gramov | |
zemiakové cesto v prášku - polotovar | - |
Recept
2. Zemiakové cesto
zemiakové cesto v prášku - polotovar
Pripravíme si cca 1 kg zemiakového cesta, podľa návodu na obale polotovaru.
3.
Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme, rovnomerne na neho rozložíme salám a nakrájame cesto na štvorčeky.
4.
Točený salám zabalíme do cesta a vytvarujeme väčšie knedličky.
5.
Knedličky vložíme do parných nádob parného hrnca, ktoré si vymastíme maslom. Paríme cca 30 - 35 minút. Knedličky môžeme aj klasicky uvariť vo vriacej vode.
6. Cibuľa
cibuľa 300 gramov • olej slnečnicový 50 mililitrov
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Na panvici zohrejeme olej a cibuľu do zlatista opražíme. Posypeme ňou porciu knedličiek. Cibuľou nešetríme, dodáva pokrmu tú správnu chuť.
Dobrú chuť!