Zemiakové knedličky s točenou

Uvarte si československú klasiku z polotovarov a objavte chuť časov dávno minulých :)
recept,fotorecept,cibuľa,točená saláma,zemiakové cesto v prášku - polotovar,Bravčové mäso,Parný hrniec,Sezónne recepty
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 300 132 | gramov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 50 450 | mililitrov kcal | |
točená saláma | 600 1920 | gramov kcal | |
zemiakové cesto v prášku - polotovar | 0 ?? | kcal |
Recept

2. Zemiakové cesto
zemiakové cesto v prášku - polotovar
Pripravíme si cca 1 kg zemiakového cesta, podľa návodu na obale polotovaru.

3.
Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme, rovnomerne na neho rozložíme salám a nakrájame cesto na štvorčeky.

4.
Točený salám zabalíme do cesta a vytvarujeme väčšie knedličky.

5.
Knedličky vložíme do parných nádob parného hrnca, ktoré si vymastíme maslom. Paríme cca 30 - 35 minút. Knedličky môžeme aj klasicky uvariť vo vriacej vode.

6. Cibuľa
cibuľa 300 gramov • olej slnečnicový 50 mililitrov
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Na panvici zohrejeme olej a cibuľu do zlatista opražíme. Posypeme ňou porciu knedličiek. Cibuľou nešetríme, dodáva pokrmu tú správnu chuť.

Dobrú chuť!