Zemiakové halušky - strapačky
Základný recept na prípravu tradičných zemiakových halušiek, ktoré sa môžu podávať v rôznych variáciách.
recept,fotorecept,zemiaky,vajce slepačie,Zemiakové prílohy,Bezlaktózové
Zemiakové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
múka polohrubá | 300 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
voda | - | ||
zemiaky | 600 | gramov |
Recept
2.
soľ 1 čajová lyžička • vajce slepačie 1 kus • múka polohrubá 300 gramov
Pridáme soľ, vajce a múku. Premiešame a necháme chvíľu odstáť. TIP: Ak je cesto riedke, pridáme viac múky.
3.
Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, pridáme soľ. Do vriacej vody cez sitko na halušky prepasírujeme pripravené cesto.
4.
Halušky varíme cca 3 minúty potom ako vyplávajú na povrch.
5.
Uvarené halušky scedíme a prepláchneme studenou vodou, pokvapkáme olejom aby sa nelepili a premiešame.
Dobrú chuť!