Zemiakové Gnocchi alias Noky
Nie je dôležité pod akým názvom ich poznáte, ale že Vám chutia! ... a nebojíte sa vysúkať rukávy a pustiť sa do ich prípravy. Domáce sú najlepšie!
recept,fotorecept,zemiaky,syr Parmezán,Zemiakové prílohy,Talianska kuchyňa
Zemiakové prílohy
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
múka polohrubá | 100 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | - | ||
syr Parmezán | 50 | gramov | |
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
zemiaky | 500 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 500 gramov • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky varíme v šupke s lyžičkou soli približne 25 min.
2.
Po vychladnútí zemiaky zbavíme šupky a podrvíme na kašu.
3.
vaječný žĺtok 1 kus • soľ • múka polohrubá 100 gramov • syr Parmezán 50 gramov
Zo zemiakovej kaše, vaječného žĺtka, soli, múky a na drobno strúhaného parmezánu vymiešame cestíčko.
4.
Cesto vypracujeme na pomúčenej doske a vyváľame do úzkych valčekov.
5.
Valčeky cesta nakrájame na menšie kúsky. Cesto sa dosť lepí, preto všetko zľahka obaľujeme múkou.
6. Tvarovanie nokov
Kúsky cesta v dlaniach vypracujeme na gulôčky, sploštíme a palcom roztiahneme na vidličke.
7.
Zrolujeme smerom od seba. Vytvorí sa tvar mušle s rebrovaním.
8.
Pripravené noky pomúčime.
9.
soľ 1 čajová lyžička
Vložíme do vriacej osolenej vody. Uvarené noky za pár minút vyplávajú na hladinu.
Dobrú chuť!