RECEPTY

Zemiakové Gnocchi alias Noky

Zemiakové Gnocchi alias Noky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Nie je dôležité pod akým názvom ich poznáte, ale že Vám chutia! ... a nebojíte sa vysúkať rukávy a pustiť sa do ich prípravy. Domáce sú najlepšie!

recept,fotorecept,zemiaky,syr Parmezán,Zemiakové prílohy,Talianska kuchyňa

Zemiakové prílohy

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

múka polohrubá100gramov
soľ2čajové lyžičky
soľ-
syr Parmezán50gramov
vaječný žĺtok1kus
zemiaky500gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 500 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky varíme v šupke s lyžičkou soli približne 25 min.

Zemiaky varíme v šupke s lyžičkou soli...

2. 

Po vychladnútí zemiaky zbavíme šupky a podrvíme na kašu.

Po vychladnútí zemiaky zbavíme šupky a...

3. 

vaječný žĺtok 1 kus  soľ  múka polohrubá 100 gramov  syr Parmezán 50 gramov

Zo zemiakovej kaše, vaječného žĺtka, soli, múky a na drobno strúhaného parmezánu vymiešame cestíčko.

Zo zemiakovej kaše, vaječného žĺtka, soli,...

4. 

Cesto vypracujeme na pomúčenej doske a vyváľame do úzkych valčekov.

Cesto vypracujeme na pomúčenej doske a...

5. 

Valčeky cesta nakrájame na menšie kúsky. Cesto sa dosť lepí, preto všetko zľahka obaľujeme múkou.

Valčeky cesta nakrájame na menšie kúsky. Cesto...

6. Tvarovanie nokov

Kúsky cesta v dlaniach vypracujeme na gulôčky, sploštíme a palcom roztiahneme na vidličke.

Kúsky cesta v dlaniach vypracujeme na gulôčky,...

7. 

Zrolujeme smerom od seba. Vytvorí sa tvar mušle s rebrovaním.

Zrolujeme smerom od seba. Vytvorí sa tvar mušle...

8. 

Pripravené noky pomúčime.

Pripravené noky pomúčime....

9. 

soľ 1 čajová lyžička

Vložíme do vriacej osolenej vody. Uvarené noky za pár minút vyplávajú na hladinu.

Vložíme do vriacej osolenej vody. Uvarené noky...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť