Zemiaková polievka s fazuľou a pórom
Chutná mliečna polievočka, ktorá vám dodá veľa energie v sychravých jesenných a zimných dňoch.
recept,fotorecept,fazuľa biela,zemiaky,pór,Zeleninové polievky,,Sezónne recepty
Zeleninové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 4 | kusy | |
fazuľa biela | 150 | gramov | |
maslo | 50 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 750 | mililitrov | |
múka hladká | 60 | gramov | |
ocot | - | ||
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
pór | 250 | gramov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | mililitrov | |
smotana sladká na varenie | 250 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
voda | 1 | liter | |
zemiaky | 400 | gramov |
Recept
1.
fazuľa biela 150 gramov
Fazuľu deň pre varením namočíme do studenej vody. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka.
2.
zemiaky 400 gramov • voda 1 liter • bobkový list 4 kusy • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Uvaríme ich vo vode spolu s bobkovým listom a soľou.
3.
Do uvarených zemiakov pridáme scedenú uvarenú fazuľu.
5.
Pridáme ho k zemiakom a fazuli. Polievku uvedieme do varu a 5-8 minút povaríme.
6.
mlieko polotučné 1,5% 750 mililitrov • smotana sladká na varenie 250 mililitrov • múka hladká 60 gramov • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky
V mlieku a smotane rozmiešame múku a papriku.
7.
maslo 50 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 200 mililitrov • soľ • ocot
Zátrepku prilejeme do polievky, prevaríme. Odstavíme z ohňa, vmiešame maslo a kyslú smotanu. Podľa chuti môžeme dosoliť, prípadne prikyseliť octom.
Dobrú chuť!