Zelerový šalát s kapustou a kápiou

Vynikajúci šalát s medovo-citrónovou zálievkou. Šalát je vhodný ako príloha ku grilovanému, pečenému i dusenému mäsu.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,zeler,paprika kápia čerstvá,Zeleninové šaláty,Bezlaktózové,Vegetariánske recepty,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Kategórie
Zeleninové šaláty › Bezlaktózové › Vegetariánske recepty › Bezlepkové › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) › Sezóna - Zeler › Sezóna - Paprika ›Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
citrón | 2 ?? | kusy kcal | |
kapusta hlávková biela | 400 116 | gramov kcal | |
med | 50 164 | gramov kcal | |
paprika kápia čerstvá | 200 60 | gramov kcal | |
voda | 200 0 | mililitrov kcal | |
zeler | 400 200 | gramov kcal |
Recept
1.
kapusta hlávková biela 400 gramov • zeler 400 gramov • cibuľa 200 gramov • paprika kápia čerstvá 200 gramov
Zeleninu umyjeme a očistíme.

2.
Kapustu nakrájame na tenké prúžky, osolíme a premiešame. Necháme odstáť 15 minút. Potom ju rukami pomačkáme tak, aby nám pod rukami zmäkla a scedíme z nej prebytočnú vodu.


4.
Na tenké plátky nakrájame aj kápiu a cibuľu.

5.
Zeleninu pridáme ku kapuste a dobre premiešame.

6.
voda 200 mililitrov • med 50 gramov
V prevarenej, vychladenej vode rozmiešame med a šalát roztokom zalejeme. Premiešame, čo najlepšie utlačíme a necháme odstáť cez noc v chladničke.

Dobrú chuť!