Zelerový šalát s kapustou a kápiou
Vynikajúci šalát s medovo-citrónovou zálievkou. Šalát je vhodný ako príloha ku grilovanému, pečenému i dusenému mäsu.
recept,fotorecept,kapusta hlávková biela,zeler,paprika kápia čerstvá,Zeleninové šaláty,Bezlaktózové,Bezlepkové,Vegetariánske recepty,Sezónne recepty
Zeleninové šaláty
Kategórie
Zeleninové šaláty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Vegetariánske recepty › Sezónne recepty › Sezóna - Kapusta hlávková (biela, červená) › Sezóna - Paprika › Sezóna - Zeler ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 | gramov | |
citrón | 2 | kusy | |
kapusta hlávková biela | 400 | gramov | |
med | 50 | gramov | |
paprika kápia čerstvá | 200 | gramov | |
voda | 200 | mililitrov | |
zeler | 400 | gramov |
Recept
1.
kapusta hlávková biela 400 gramov • zeler 400 gramov • cibuľa 200 gramov • paprika kápia čerstvá 200 gramov
Zeleninu umyjeme a očistíme.
2.
Kapustu nakrájame na tenké prúžky, osolíme a premiešame. Necháme odstáť 15 minút. Potom ju rukami pomačkáme tak, aby nám pod rukami zmäkla a scedíme z nej prebytočnú vodu.
4.
Na tenké plátky nakrájame aj kápiu a cibuľu.
5.
Zeleninu pridáme ku kapuste a dobre premiešame.
6.
voda 200 mililitrov • med 50 gramov
V prevarenej, vychladenej vode rozmiešame med a šalát roztokom zalejeme. Premiešame, čo najlepšie utlačíme a necháme odstáť cez noc v chladničke.
Dobrú chuť!