Zelerové pyré

Jemná zemiakovo - zelerová kaša, vhodná ako príloha k rybe, alebo šťavnatému soté.
recept,fotorecept,zeler,zemiaky,Zeleninové prílohy,Bezlepkové
Zeleninové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie biele mleté | 0 ?? | kcal | |
maslo | 80 588 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 2 0 | litre kcal | |
zeler | 500 250 | gramov kcal | |
zemiaky | 500 460 | gramov kcal |
Recept
1.
zeler 500 gramov • soľ 1 čajová lyžička • voda 2 litre
Zeler umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Varíme 10 min. v osolenej vode.

2.
zemiaky 500 gramov
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme k zeleru a varíme ďalších 20 minút.

3.
korenie biele mleté • maslo 80 gramov
Scedíme vodu a pridáme biele korenie a trochu masla na zjemnenie.

4.
Všetko spolu podrvíme na hladkú kašu. Môžeme použiť aj ponorný mixér.

Dobrú chuť!