Zeleninový hrniec s ovsenými haluškami

Hustá zeleninová polievka plná zdravej zeleniny.
recept,fotorecept,kaleráb,mrkva,zemiaky,cuketa,pšeničná krupica (detská dehydrovaná),Zeleninové polievky,Jedlá pre deti,
Zeleninové polievky
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
517 g
Energia porcie
164 kcal
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Zeleninové polievky › Jedlá pre deti › Sezóna - Cuketa › Sezóna - Kaleráb › Sezóna - Mrkva › Sezóna - Zemiaky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cuketa | 150 27 | gramov kcal | |
kaleráb | 200 58 | gramov kcal | |
korenie rasca mletá | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 20 147 | gramov kcal | |
mrkva | 200 90 | gramov kcal | |
pór | 150 69 | gramov kcal | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 10 37 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
vločky ovsené | 50 183 | gramov kcal | |
voda | 2 0 | litre kcal | |
zemiaky | 200 184 | gramov kcal |
Recept
1.
kaleráb 200 gramov • mrkva 200 gramov • zemiaky 200 gramov • pór 150 gramov • cuketa 150 gramov • maslo 20 gramov
Kaleráb, mrkvu, zemiaky ošúpeme a umyjeme. Z póru odrežeme korienky, z cukiny konce. Obe zeleniny umyjeme. Kaleráb nastrúhame na hrubom strúhadle. Mrkvu nakrájame na tenké kolieska, zemiaky a cukinu na malé kocky. Pór pozdĺžne prekrojíme na viacej prúžkov a tie tiež pokrájame na drobnejšie kúsky.
V hrnci rozpustíme maslo a osmažíme na ňom kaleráb a mrkvu.

2.
voda 2 litre • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička
Pridáme zemiaky a horúcu vodu. Prisypeme rascu a soľ. Ak polievku varíme pre malé deti nesolíme. Varíme 20 minút.

3.
Potom pridáme pripravenú cukinu a pór a varíme ďalších 10 minút všetko spolu.

4. Ovsené halušky
vločky ovsené 50 gramov
Počas varenia polievky si najemno pomelieme ovsené vločky.

5.
vajce slepačie 2 kusy • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 10 gramov
Zmiešame ich s vajíčkom a lyžičkou krupice, necháme odstáť kým sa polievka dovarí.

6.
Ovsené cestíčko pretrieme cez kuchynskú pomôcku na prípravu halušiek do uvarenej polievky. Chvíľu povaríme. Horúcu polievku zakryjeme a necháme pol hodinu pred podávaním odpočívať. Za ten čas primerane zhustne. Polievku si môže každý sám, podľa svojej chuti, na tanieri dosoliť.

Dobrú chuť!