Zeleninové rizoto
Jednoduchý recept na lahôdku vhodnú aj pre vegetariánov.
recept,fotorecept,ryža guľatozrnná,kukurica,mrkva,syr Parmezán,Rizoto,Bezlepkové
Rizoto
Ingrediencie
Ingrediencie
bujón zeleninový | 30 | gramov | |
cibuľa | 300 | gramov | |
kukurica | 200 | gramov | |
maslo | 100 | gramov | |
mrkva | 200 | gramov | |
olej olivový | 4 | polievkové lyžice | |
ryža guľatozrnná | 500 | gramov | |
syr Parmezán | 100 | gramov | |
voda | 1.5 | litra |
Recept
1.
olej olivový 4 polievkové lyžice • cibuľa 300 gramov
Nakrájame na drobno dve stredne veľké cibule a osmažíme ich do sklovita na olivovom oleji.
2.
ryža guľatozrnná 500 gramov
Pridáme dve šálky ryže a smažíme ešte približne dve minuty do priesvitna.
3.
voda 1.5 litra • bujón zeleninový 30 gramov • kukurica 200 gramov • mrkva 200 gramov
Pridáme približne pol litra vody a dve kocky zeleninového bujónu (v ideálnom prípade použijeme vývar namiesto bujónu), kukuricu a mrkvičky. Priebežne pridávame vodu podľa potreby a varíme kým sa ryža neuvarí.
4.
syr Parmezán 100 gramov • maslo 100 gramov
Pridáme nastrúhaný parmezán a kúsok masla. Premiešavame kým sa nerozpustia a vytvorí sa krémová konzistencia.
Dobrú chuť!