Zeleninové kalerábovo-cuketové placky
Skvelé placky, ktoré môžeme konzumovať samostatne so smotanou či tatárskou omáčkou. Sú dobrou voľbou aj ako príloha k jedlám z mäsa.
recept,fotorecept,cibuľa,cuketa,kaleráb,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Bezlaktózové › Sezóna - Cibuľa › Sezóna - Cuketa › Sezóna - Kaleráb ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 80 | gramov | |
cuketa | 300 | gramov | |
kaleráb | 250 | gramov | |
múka kukuričná | 20 | gramov | |
múka špaldová celozrnná polohrubá | 80 | gramov | |
olej na vyprážanie | - | ||
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
cibuľa 80 gramov • cuketa 300 gramov • kaleráb 250 gramov
Cibuľu a kaleráb ošúpeme. Cukete odkrojíme koniec. Zeleninu umyjeme.
2.
soľ 1 čajová lyžička
Cibuľu a cuketu nahrubo postrúhame, pridáme soľ, premiešame a necháme 10 minút postáť.
3.
Pridáme najemno nastrúhaný kaleráb,...
4.
vajce slepačie 2 kusy • múka špaldová celozrnná polohrubá 80 gramov
...vajcia a špaldovú múku. Premiešame...
5.
múka kukuričná 20 gramov
...a prisypeme kukuričnú múku. Opäť premiešame a necháme 10 minút postáť.
6.
Z cesta tvoríme placky, ktoré pomocou lyžice kladieme do horúceho oleja. Na každú placku potrebujeme asi 1,5 polievkovej lyžice. Vysmažíme z jednej...
7.
...a z druhej strany.
8.
Placky po vybratí kladieme na kuchynskú papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný olej.
Dobrú chuť!