Zázvorovo-medové kurča na hruškách
Chutné pečené kurča s jemnou, ostro-sladkou omáčkou. Podávame s ryžou.
recept,fotorecept,med,hrušky,kurča,zázvor koreň,Kuracie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
hrušky | 500 | gramov | |
kurča | 1.5 | kilogramu | |
med | 30 | gramov | |
olej olivový | 20 | mililitrov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 150 | mililitrov | |
zázvor koreň | 30 | gramov | |
zázvor mletý | 1 | čajová lyžička |
Recept
1.
med 30 gramov • olej olivový 20 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • zázvor mletý 1 čajová lyžička
Med rozmiešame s olejom, soľou a zázvorom.
3.
kurča 1.5 kilogramu • soľ 1 čajová lyžička
Kurča umyjeme a zvnútra nasolíme. Vložíme ho do pekáča a povrchu celé potrieme medovou marinádou. Dovnútra kurčaťa vložíme časť hrušiek a ostatné rozložíme okolo neho.
4.
zázvor koreň 30 gramov
Navrch kurčaťa položíme plátky čerstvého zázvoru. Pekáč uzatvoríme a dáme piecť do vyhriatej rúry na pol hodinu.
6.
Kurča otočíme a opäť zakryjeme, pečieme ďalšiu polhodinu.
7.
Odokryjeme a necháme 15 minút zapiecť zo strany na ktorej je otočené. Potom ho opäť otočíme a necháme zapiecť do chrumkava z druhej strany.
8.
Kurča vyberieme. Vyberieme mu zvnútra hrušky a spolu so zázvorom a výpekom ich vložíme do hrnca.
9.
Obsah hrnca zmixujeme ponorným mixérom na hladkú omáčku.
10.
Kurča rozporcujeme a omáčkou prelievame pri servírovaní jednotlivé porcie.
Dobrú chuť!