Zázvorníky
Chrumkavé vianočné keksy so zázvorom sú po upečení tvrdé. Je potrebné ich nechať odležať v uzatvorenej nádobe minimálne týždeň. Za ten čas primerane zmäknú.
recept,fotorecept,cukor práškový,múka hladká,múka hladká,zázvor mletý,Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 110 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | - | ||
múka hladká | 110 | gramov | |
múka hladká | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zázvor mletý | 1 | polievková lyžica |
Recept
1.
vajce slepačie 2 kusy • cukor práškový 110 gramov • zázvor mletý 1 polievková lyžica
Vajíčka vymiešame s cukrom a zarovnanou lyžicou zázvoru.
3.
... a vypracujeme tuhšie nelepivé cesto. Podľa potreby môžeme pridať 2-3 lyžice mlieka. Necháme 24 hodín odstáť v chlade.
4.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2,5 mm a povykrajujeme. Vykrojené tvary poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
5.
V mierne teplej rúre upečieme.
Dobrú chuť!