Zavárame huby
Zavárané dubáky, kozáky alebo malé suchohríby s cibuľou konzumujeme k tým istým pokrmom ku ktorým máme radi sterilizované uhorky.
recept,fotorecept,huby lesné Hríb dubový (Dubák),Zaváraniny,,Bezlepkové,Bezlaktózové,Sezónne recepty
Zaváraniny
Ingrediencie
Ingrediencie
bobkový list | 4 | kusy | |
cibuľa | 150 | gramov | |
huby lesné Hríb dubový (Dubák) | 700 | gramov | |
nakladač na zeleninu | 50 | gramov | |
ocot | 250 | mililitrov | |
voda | 800 | mililitrov |
Recept
1.
huby lesné Hríb dubový (Dubák) 700 gramov
Na zaváranie použijeme malé hríbiky o ktorých sme 100 % presvedčený že sú to jedlé druhy. Huby jemne očistíme od hliny a drobných nečistôt na klobúčikoch.
2.
voda 800 mililitrov • ocot 250 mililitrov • nakladač na zeleninu 50 gramov
V hrnci uvedieme do varu vodu, ocot a nakladač. 5 minút povaríme. Nálev necháme vo vodnom kúpeli vychladnúť.
3.
Huby vložíme do hrnca s vodou a necháme zovrieť. Minútu povaríme a vodu zlejeme.
4.
cibuľa 150 gramov • bobkový list 4 kusy
Cibuľu očistíme a pokrájame na plátky. Umyjeme menšie zaváracie poháre. Na uvedené množstvo hríbov a cibule budeme potrebovať štyri asi 350 ml poháre.
5.
Na dno pohárov uložíme cibuľu s bobkovým listom...
6.
... a naložíme do pohárov hríbiky.
7.
Zalejeme ich pripraveným nálevom, uzavrieme zaváracími viečkami a pri 100°C 10 minút sterilizujeme. Horúce poháre vyberieme opatrne z hrnca a obrátime ich dolu viečkami. Necháme ich chvíľu takto postáť, potom ich obrátime späť a necháme zabalené v deke vychladnúť.
8.
Huby sú po asi mesačnom odležaní vhodné na konzumáciu.
Dobrú chuť!