Zasnežený piškótový zákusok

Jemný zákusok z kokosovo piškótového cesta, kakaového krému, piškót, dozdobený smotanovým krémom.
recept,fotorecept,piškóty,kakao - prášok,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 6 362 | polievkových lyžíc kcal | |
cukor práškový | 8 311 | polievkových lyžíc kcal | |
cukor vanilkový | 25 91 | gramov kcal | |
kakao - prášok | 3 92 | polievkové lyžice kcal | |
kokos strúhaný | 6 624 | polievkových lyžíc kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 15 12 | gramov kcal | |
lekvár jahodový | 200 394 | gramov kcal | |
maslo | 250 1835 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 600 288 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 5 261 | polievkových lyžíc kcal | |
piškóty | 0 ?? | kcal | |
puding vanilkový - prášok | 40 142 | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 400 1244 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 6 528 | kusov kcal |
Recept
1.
vajce slepačie 6 kusov • cukor kryštálový 6 polievkových lyžíc • cukor vanilkový 10 gramov • kokos strúhaný 6 polievkových lyžíc • múka hladká 5 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva 15 gramov • lekvár jahodový 200 gramov
Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. Potom primiešame kokos, múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto upečieme na vymastenom a pomúčenom plechu pri teplote 180-200 °C, asi 10 min. Upečený plát potrieme lekvárom.

2.
piškóty • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • cukor vanilkový 5 gramov
Piškóty namáčame v prevarenom mlieku s vanilkovým cukrom a poukladáme ich a potretý plát.

3. Príprava krému
mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • puding vanilkový - prášok 40 gramov • maslo 250 gramov • cukor práškový 8 polievkových lyžíc • kakao - prášok 3 polievkové lyžice
Časť studeného mlieka odlejeme a zvyšné dáme variť. Do oddeleného mlieka pridáme Zlatý klas, premiešame a prilejeme k vriacemu mlieku. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, postupne k nemu pridávame uvarený puding, kakao a vyšľaháme hladký krém. Krém rovnomerne natrieme na piškóty.

4.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov • cukor vanilkový 10 gramov
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom dotuha a rozotrieme ju na povrch zákusku. Vidličkou urobíme ozdobné ryhovanie a dáme zachladiť. Pokrájame na kocky a môžeme podávať.

Dobrú chuť!