Zasnežený piškótový zákusok
Jemný zákusok z kokosovo piškótového cesta, kakaového krému, piškót, dozdobený smotanovým krémom.
recept,fotorecept,piškóty,kakao - prášok,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 6 | polievkových lyžíc | |
cukor práškový | 8 | polievkových lyžíc | |
cukor vanilkový | 25 | gramov | |
kakao - prášok | 3 | polievkové lyžice | |
kokos strúhaný | 6 | polievkových lyžíc | |
kypriaci prášok do pečiva | 15 | gramov | |
lekvár jahodový | 200 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 600 | mililitrov | |
múka hladká | 5 | polievkových lyžíc | |
piškóty | - | ||
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 400 | mililitrov | |
vajce slepačie | 6 | kusov |
Recept
1.
vajce slepačie 6 kusov • cukor kryštálový 6 polievkových lyžíc • cukor vanilkový 10 gramov • kokos strúhaný 6 polievkových lyžíc • múka hladká 5 polievkových lyžíc • kypriaci prášok do pečiva 15 gramov • lekvár jahodový 200 gramov
Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. Potom primiešame kokos, múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto upečieme na vymastenom a pomúčenom plechu pri teplote 180-200 °C, asi 10 min. Upečený plát potrieme lekvárom.
2.
piškóty • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • cukor vanilkový 5 gramov
Piškóty namáčame v prevarenom mlieku s vanilkovým cukrom a poukladáme ich a potretý plát.
3. Príprava krému
mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • puding vanilkový - prášok 40 gramov • maslo 250 gramov • cukor práškový 8 polievkových lyžíc • kakao - prášok 3 polievkové lyžice
Časť studeného mlieka odlejeme a zvyšné dáme variť. Do oddeleného mlieka pridáme Zlatý klas, premiešame a prilejeme k vriacemu mlieku. Uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, postupne k nemu pridávame uvarený puding, kakao a vyšľaháme hladký krém. Krém rovnomerne natrieme na piškóty.
4.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov • cukor vanilkový 10 gramov
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom dotuha a rozotrieme ju na povrch zákusku. Vidličkou urobíme ozdobné ryhovanie a dáme zachladiť. Pokrájame na kocky a môžeme podávať.
Dobrú chuť!