Zapekaný sladký zemiak s tekvicou hokkaido
Vitamínmi nabitá príloha, vhodná najmä ku kuraciemu a hovädziemu mäsu. Nízkotučnú verziu získate výmenou slaniny a syra za napr. lisovaný cesnak.
recept,fotorecept,zemiaky sladké - batáty,tekvica hokkaido,Zeleninové prílohy,,Bezlepkové
Zeleninové prílohy
Ingrediencie
Ingrediencie
olej slnečnicový | 3 | polievkové lyžice | |
slanina oravská | 80 | gramov | |
syr Parmezán | 100 | gramov | |
tekvica hokkaido | 500 | gramov | |
zemiaky sladké - batáty | 500 | gramov |
Recept
1.
zemiaky sladké - batáty 500 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Jeden väčší sladký zemiak ošúpeme, nakrájame na plátky a poukladáme na mierne vymastený pekáč.
2.
tekvica hokkaido 500 gramov
Tekvicu hokkaido zbavíme vrchnej tvrdej šupky a vydlabeme mäkké jadro so semienkami. Nakrájame na plátky a naukladáme do pekáča na zemiaky.
3.
slanina oravská 80 gramov
Kúsok slaniny nakrájame na tenké pásiky a tieto rovnomerne rozmiestnime na tekvicovú vrstvu.
4.
syr Parmezán 100 gramov
Vložíme do predohriatej rúry a pečieme 20 min. na 200 °C. Posypeme nastrúhaným syrom a zapekáme ďaľších 10 min. kým sa syr rozpustí a získa červený nádych.
Dobrú chuť!