Zapekaný karfiol so zemiakmi a syrom

Karfiolový nákyp a pikantnou chuťou syra Niva, ktorý je obdobou francúzskeho syra Roquefort.
recept,fotorecept,karfiol,zemiaky,syr Niva,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 250 110 | gramov kcal | |
karfiol | 1 290 | kilogram kcal | |
korenie biele mleté | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 150 96 | mililitrov kcal | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 320 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
strúhanka | 0 ?? | kcal | |
syr Niva | 120 459 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
zemiaky | 300 276 | gramov kcal |
Recept
1.
karfiol 1 kilogram
Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a 15 minút predvaríme v slanej vode. Scedíme a necháme vychladnúť.


3.
Do uvareného karfiolu pridáme cibuľu.


5.
Pridáme ich ku karfiolu a premiešame.

6.
Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Vložíme do nej pripravený karfiol.

7.
smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • soľ 1 čajová lyžička • korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky
V smotane rozmiešame mlieko, vajcia, soľ a korenie.

8.
Tekutinou zalejeme karfiol, vložíme do horúcej rúry a pri teplote 200°C pečieme asi 30 minút (do stuhnutia).


10.
Posypeme ním karfiol...

11.
...a 10-15 minút zapečieme.

Dobrú chuť!