Zapekaný karfiol so zemiakmi a syrom
Karfiolový nákyp a pikantnou chuťou syra Niva, ktorý je obdobou francúzskeho syra Roquefort.
recept,fotorecept,karfiol,zemiaky,syr Niva,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 250 | gramov | |
karfiol | 1 | kilogram | |
korenie biele mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
maslo | - | ||
mlieko plnotučné 3,5% | 150 | mililitrov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
strúhanka | - | ||
syr Niva | 120 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
zemiaky | 300 | gramov |
Recept
1.
karfiol 1 kilogram
Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a 15 minút predvaríme v slanej vode. Scedíme a necháme vychladnúť.
3.
Do uvareného karfiolu pridáme cibuľu.
5.
Pridáme ich ku karfiolu a premiešame.
6.
Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Vložíme do nej pripravený karfiol.
7.
smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov • mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • soľ 1 čajová lyžička • korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky
V smotane rozmiešame mlieko, vajcia, soľ a korenie.
8.
Tekutinou zalejeme karfiol, vložíme do horúcej rúry a pri teplote 200°C pečieme asi 30 minút (do stuhnutia).
10.
Posypeme ním karfiol...
11.
...a 10-15 minút zapečieme.
Dobrú chuť!