RECEPTY

Zapekaný karfiol so zemiakmi a syrom

Zapekaný karfiol so zemiakmi a syrom

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Karfiolový nákyp a pikantnou chuťou syra Niva, ktorý je obdobou francúzskeho syra Roquefort.

recept,fotorecept,karfiol,zemiaky,syr Niva,Bezmäsité hlavné jedlá

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa250gramov
karfiol1kilogram
korenie biele mleté½čajovej lyžičky
maslo-
mlieko plnotučné 3,5%150mililitrov
smotana kyslá (14-18% tuku)200gramov
soľ1čajová lyžička
strúhanka-
syr Niva120gramov
vajce slepačie3kusy
zemiaky300gramov

 

Recept

1. 

karfiol 1 kilogram

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a 15 minút predvaríme v slanej vode. Scedíme a necháme vychladnúť.

Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a 15...

2. 

cibuľa 250 gramov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a...

3. 

Do uvareného karfiolu pridáme cibuľu.

Do uvareného karfiolu pridáme cibuľu....

4. 

zemiaky 300 gramov

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame.

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame....

5. 

Pridáme ich ku karfiolu a premiešame.

Pridáme ich ku karfiolu a premiešame....

6. 

maslo  strúhanka

Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Vložíme do nej pripravený karfiol.

Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme...

7. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov  mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy  soľ 1 čajová lyžička  korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky

V smotane rozmiešame mlieko, vajcia, soľ a korenie.

V smotane rozmiešame mlieko, vajcia, soľ a...

8. 

Tekutinou zalejeme karfiol, vložíme do horúcej rúry a pri teplote 200°C pečieme asi 30 minút (do stuhnutia).

Tekutinou zalejeme karfiol, vložíme do horúcej...

9. 

syr Niva 120 gramov

Syr nahrubo nastrúhame.

Syr nahrubo nastrúhame....

10. 

Posypeme ním karfiol...

Posypeme ním karfiol......

11. 

...a 10-15 minút zapečieme.

...a 10-15 minút zapečieme....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť