Zapekaný karfiol s tvarohom

Vynikajúci zapekaný karfiol s extra bielkovinami v podobe tvarohu, na slano. Servírujeme s kyslými uhorkami alebo kyslou kapustou.
recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkovitý,karfiol,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
356 g
Energia porcie
377 kcal
Čas prípravy
1 h. 10 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
karfiol | 1 290 | kilogram kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
olej repkový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
pšeničná krupica (detská dehydrovaná) | 2 109 | polievkové lyžice kcal | |
smotana na varenie (10-12% tuku) | 250 325 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
syr Eidam | 200 572 | gramov kcal | |
tvaroh jemný hrudkovitý | 500 510 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept

2.
olej repkový 2 polievkové lyžice • soľ ¼ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Zapekacia misa sklenená 7,5 l
Do vymastenej zapekacej misy namrvíme rukami polovicu karfiolu a zarovnáme. Rovnomerne osolíme a jemne posypeme korením.

3.
tvaroh jemný hrudkovitý 500 gramov • soľ ¼ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky
Z polovice tvarohu vytvoríme druhú vrstvu. Zo zvyšku karfiolu tretiu vrstvu, osolíme a okoreníme. Navrch posypeme druhou polovicou tvarohu.

4.
vajce slepačie 2 kusy • smotana na varenie (10-12% tuku) 250 mililitrov • pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 2 polievkové lyžice • soľ ½ čajovej lyžičky
Vajcia, smotanu, krupicu a soľ vyšľaháme.

5.
Zmesou rovnomerne zalejeme karfiolovo tvarohový nákyp.


7.
Pripraveným syrom rovnomerne zasypeme povrch.

8.
Pečieme 50 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!