Zapekaný karfiol s parmezánom
Rýchla ľahká večera. Môžeme podávať ako samostatný pokrm, alebo so zemiakovou prílohou.
recept,fotorecept,karfiol,syr Parmezán,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
karfiol | 400 | gramov | |
maslo | 40 | gramov | |
soľ | - | ||
soľ himalájska ružová | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Parmezán | 40 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
voda | - |
Recept
1.
karfiol 400 gramov • voda • soľ
Karfiol rozoberieme na malé ružičky a v slanej vode 10-15 minút povaríme. Scedíme a necháme vychladiť.
2.
vajce slepačie 4 kusy • syr Parmezán 40 gramov • soľ himalájska ružová ½ čajovej lyžičky
Parmezán nastrúhame a rozmiešame s vajíčkami. Osolíme.
3.
maslo 40 gramov
Karfiol rozložíme na dno zapekacej misy nahrubo vymastenej maslom. Zalejeme vajíčkami so syrom.
4.
V horúcej rúre zapečieme.
Dobrú chuť!