Zapekaný granadír s lesnými hubami

Obľúbené cestovinovo-zemiakové jedlo sme tentokrát obohatili vlastnoručne nazbieranými lesnými hubami. Takto pripravený granadír, či granadiersky pochod nám veľmi chutil. Vyskúšajte, zaručene sa aj vám bude páčiť.
recept,fotorecept,huby lesné,zemiaky,cestoviny - Fliačky,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Fliačky | 250 900 | gramov kcal | |
cibuľa | 300 132 | gramov kcal | |
huby lesné | 400 88 | gramov kcal | |
korenie rasca mletá | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
olej slnečnicový | 0 ?? | kcal | |
olej slnečnicový | 3 405 | polievkové lyžice kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
syr Eidam | 150 429 | gramov kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
zemiaky | 500 460 | gramov kcal |
Recept


3.
soľ ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
Polovicu cibule odložíme bokom. K tej čo zostala na panvici pridáme huby, osolíme a posypeme rascou. Podlejeme trochou vody a dusíme 10 minút pod pokrievkou.

4.
zemiaky 500 gramov • voda • soľ ½ čajovej lyžičky
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. K zemiakom pridáme odloženú polovicu cibule.


6.
Cestovinu pridáme...

7.
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • paprika červená mletá 1 čajová lyžička • soľ
...spolu s hubami k zemiakom. Podľa potreby ešte dosolíme, posypeme mletou červenou paprikou a korením. Zľahka všetko spolu premiešame.

8.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Zapekaciu misu vymastíme olejom a pripravenú zmes vložíme do misy. Zľahka utlačíme.


10.
...a ešte 5-10 minút zapečieme.

Dobrú chuť!