Zapekané zemiaky s mäsom a zeleninou
Šťavnatý obed z jedného hrnca.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,paradajky sterilizované,zemiaky,baklažán,Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
baklažán | 400 | gramov | |
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cibuľa | 200 | gramov | |
korenie majorán sušený | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
olej olivový | 30 | ||
olej slnečnicový | 20 | mililitrov | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
smotana sladká na varenie | 80 | mililitrov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | - | ||
syr Ementál | 120 | gramov | |
vajce slepačie | 3 | kusy | |
zemiaky | 800 | gramov |
Recept
1.
cibuľa 200 gramov • olej slnečnicový 20 mililitrov • bravčové mleté mäso 500 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie majorán sušený ½ čajovej lyžičky
Cibuľu očistíme, nadrobno nasekáme a osmažíme na oleji. Pridáme mäso, soľ a koreniny. 5 minút restujeme.
2.
paradajky sterilizované 400 gramov
Do mäsa vmiešame pokrájané sterilizované paradajky aj s paradajkovým nálevom.
3.
zemiaky 800 gramov • olej olivový 30
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Polovicu zemiakov rozložíme na dno pekáča (30x20 cm) vyliateho olejom.
4.
Baklažán umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Polovicu rozložíme na zemiaky. Jemne posolíme.
5.
Na baklažán rozložíme pripravené mäso.
6.
Mäso prikryjeme druhou polovicou baklažánu a zemiakmi. Pekáč zakryjeme a dáme piecť do rozohriatej rúry na 30 minút.
7.
smotana sladká na varenie 80 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • soľ ½ čajovej lyžičky
V smotane rozmiešame vajíčka a soľ. Zemiaky vyberieme z rúry, odokryjeme a zalejeme nálevom.
8.
syr Ementál 120 gramov
Syr nahrubo postrúhame a rozsypeme na zemiaky. Pekáč zakryjeme a dáme ďalších 30 minút piecť.
9.
Po uvedenom čase odkryjeme a necháme 10 minút zapiecť. Krájame až po vychladnutí na konzumnú teplotu.
Dobrú chuť!