Zapekané zemiaky s lečom
Výborné prekladané zemiaky s paradajkovo-paprikovou príchuťou.
recept,fotorecept,zemiaky,lečo sterilizované,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 | gramov | |
cibuľka jarná | - | ||
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
lečo sterilizované | 700 | gramov | |
masť bravčová | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 400 | mililitrov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 3 | kusy | |
voda | - | ||
zemiaky | 2.5 | kilogramu | |
údenina | - |
Recept
1.
zemiaky 2.5 kilogramu • soľ • voda
Zemiaky uvaríme v slanej vode v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na malé kocky (pretlačíme cez koliesko na krájanie zemiakov na zemiakový šalát).
2.
cibuľa 200 gramov • lečo sterilizované 700 gramov • údenina • cibuľka jarná
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a pridáme k zemiakom. Na spestrenie môžeme použiť aj jarnú cibuľku. Prilejeme lečo aj s nálevom. Môžeme pridať na kolieska nakrájanú údeninu (párky).
3.
masť bravčová • mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička
Bravčovou masťou vymastíme pekáč a zemiakovú zmes rovnomerne rozložíme. Mlieko, vajcia, soľ a korenie dobre rozmiešame a zalejeme zemiakovú zmes. Popicháme vidličkou, aby sa tekutina lepšie vsiakla.
4.
Pečieme pri 180°C 40 minút, odkryté zvrchu zapečieme 20 minút.
Dobrú chuť!