Zapekané zemiakové palacinky so syrom
Ostalo vám zemiakové pyré či kaša? Neviete čo s ňou? Upečte si tieto vynikajúce slané palacinky.
recept,fotorecept,syr Ementál,syr Feta,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá ›
Ingrediencie
Ingrediencie
mlieko polotučné 1,5% | 500 | mililitrov | |
múka hladká | 300 | gramov | |
olej slnečnicový | 1 | čajová lyžička | |
olej slnečnicový | - | ||
smotana kyslá (14-18% tuku) | 200 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
syr Ementál | 200 | gramov | |
syr Feta | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
Ľahké zemiakové pyré recept | 1 | kilogram |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • Ľahké zemiakové pyré recept 1 kilogram • soľ ½ čajovej lyžičky
Do hlbokej misy nalejeme mlieko, pridáme vajíčka a zemiakovú kašu (namiesto zemiakovej kaše môžeme pridať aj v šupke uvarené, ošúpané a pretlačené zemiaky vo váhe cca 500 gramov). Pridáme soľ a dobre všetko rozmiešame.
2.
múka hladká 300 gramov
Do cesta vmiešame múku. Ak je príliš riedke múku ešte pridáme, ak je husté prilejeme trochu mlieka. Cesto musí mať ľahko hustú konzistenciu - nesmie sa ľahko liať.
3.
olej slnečnicový 1 čajová lyžička
Na panvici zohrejeme lyžičku oleja a do stredu panvice nalejeme veľkú naberačku cesta.
4.
Keďže cesto sa ľahko neleje rozotrieme do naberačkou, krúživými pohybmi, na celú panvicu.
5.
Palacinku upečieme z jednej strany na strednom plameni, obrátime a dopečieme z druhej strany. Ak má cesto správnu konzistenciu palacinka sa ľahko obracia a netrhá sa. Každú ďalšiu palacinku kladieme do relatívne suchej panvice. Po jej rozotrení kvapneme na okraj trochu oleja a pootočením panvice ho rozlejeme po celom obvode.
7.
Poskladáme ich na trojuholníky a takmer postojačky ich kladieme do zapekacej misy.
8.
syr Feta 100 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 200 gramov
Syr nastrúhame a zmiešame so smotanou.
9.
Zalejeme palacinky a posypeme ich povrchu zvyšným syrom, ktorým sme ich plnili.
10.
Zapekáme v rozohriatej rúre pri 200°C 15-20 minút.
11.
Necháme chvíľu vychladnúť - syr stuhne a nakrájame ich na porcie. Podávame s čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť!