Zapekané šunkové fliačky
Klasická dobrota :) zo slovenských školských jedální. Podávame s kyslou uhorkou.
recept,fotorecept,cestoviny - Fliačky,šunka bravčová dusená,Cestoviny
Cestoviny
Kategórie
Cestoviny ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Fliačky | 600 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
masť bravčová | 20 | gramov | |
masť bravčová | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
olej olivový | - | ||
smotana sladká na varenie | 250 | mililitrov | |
soľ | - | ||
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 4 | kusy | |
voda | - | ||
šunka bravčová dusená | 400 | gramov |
Recept
1.
cestoviny - Fliačky 600 gramov • voda • soľ • olej olivový
Väčšie fliačky uvaríme v jemne slanej vode s trochou oleja asi 8 minút. Potom ich scedíme, rýchlo prepláchneme studenou vodou...
4.
Pridáme ju k cestovinám a dobre (najlepšie rukami) premiešame.
5.
Pekáč vymastíme masťou, vysypeme strúhankou a vložíme do neho cestoviny so šunkou ktoré jemne popritláčame a zarovnáme.
6.
vajce slepačie 4 kusy • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • smotana sladká na varenie 250 mililitrov
Cestoviny zalejeme rozmiešanými vajíčkami, so soľou a korením, v mlieku a v smotane.
7.
Zapekáme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 40 minút.
Dobrú chuť!