Zapekané palacinkové rezance s orechmi

Palacinkovú pochúťku servírujeme teplú a pocukrovanú.
recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,múka hladká,Palacinky
Palacinky
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
231 g
Energia porcie
386 kcal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Palacinky ›Ingrediencie
Ingrediencie
broskyne kompótované | 150 95 | gramov kcal | |
cukor práškový | 70 272 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 650 312 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
orechy vlašské | 100 674 | gramov kcal | |
sódová voda | 50 0 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal |
Recept
1.
mlieko polotučné 1,5% 450 mililitrov • sódová voda 50 mililitrov • múka hladká 200 gramov
Z mlieka, vody a múky vymiešame hladké cestíčko. Na suchej panvici upečieme 9 kusov stredne veľkých tenkých palaciniek. Necháme vychladiť.


3.
Palacinky po troch spolu stočíme a pokrájame na roládky. Roládky rozoberieme na dlhé rezance a nepravidelne ich rozmiestnime v koláčovej forme.


5.
broskyne kompótované 150 gramov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • cukor práškový 50 gramov • vajce slepačie 3 kusy
Broskyne, alebo iné ovocie podľa chuti nakrájame na kúsky a rozložíme na orechy. V mlieku rozmiešame cukor a vajíčka. Zalejeme rezance.

6.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!