Zapekané miešané zemiaky
Sýty zemiakový obed navarený na dva dni :) Podávame so zeleninovými šalátami, alebo s tatárskou omáčkou.
recept,fotorecept,zemiaky,klobása,šunka bravčová dusená,smotana kyslá (14-18% tuku),Bravčové mäso,Bezlepkové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 150 | gramov | |
klobása | 250 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
olej olivový | 30 | mililitrov | |
smotana kyslá (14-18% tuku) | 375 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
syr Gouda | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 8 | kusov | |
zemiaky | 1400 | gramov | |
šunka bravčová dusená | 200 | gramov |
Recept
1.
zemiaky 1400 gramov
Zemiaky uvaríme vo vode do polomäkka. Vodu scedíme, zemiaky necháme vychladnúť a ošúpeme.
4.
cibuľa 150 gramov
Cibuľu ošúpeme, pokrájame a vložíme do hlbokej misy. Pridáme šunku s klobásou a dobre premiešame.
5.
Pridáme zemiaky a vajíčka pretlačené cez koliesko používané pri príprave zemiakového šalátu.
6.
olej olivový 30 mililitrov • vajce slepačie 4 kusy • smotana kyslá (14-18% tuku) 375 gramov • mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Obsah misy jemne ale dôkladne premiešame. Zemiakovú zmes nasypeme do hlbokého pekáča (35x20 cm) vyliateho olejom. V miske rozmiešame vajíčka, smotanu, mlieko, soľ a korenie.
7.
Nálevom zalejeme zemiaky, zakryjeme a dáme na 45 minút piecť.
9.
...a 10 minút zapečieme.
Dobrú chuť!