Zapekané gnocchi s lososom
Zemiakové "halušky" zapečené s kúskami lososa a bešamelom.
recept,fotorecept,losos filet,zemiakové gnocchi,Hlavné jedlá z rýb,Talianska kuchyňa
Hlavné jedlá z rýb
Talianska kuchyňa
Ingrediencie
Ingrediencie
korenie čierne mleté | - | ||
losos filet | 120 | gramov | |
maslo | 20 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 20 | gramov | |
soľ | - | ||
vaječný bielok | 2 | kusy | |
zemiakové gnocchi | 250 | gramov |
Recept
1.
maslo 20 gramov • múka hladká 20 gramov • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov
Na panvičke si rozpustíme trochu masla a zasypeme lyžičkou hladkej múky. Rozmiešame a postupne za stáleho miešania pridáme mlieko. Po zhustnutí necháme vychladnúť.
2.
losos filet 120 gramov • soľ • korenie čierne mleté • vaječný bielok 2 kusy
Filet z lososa si nakrájame na menšie kúsky. Pridáme ho do vyhladnutého bešamelu. Ochutíme soľou a korením. Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.
3.
zemiakové gnocchi 250 gramov
Zmes zapečieme približne 25 min. na 200 stupňoch Celzia so zemiakovými gnocchi (alebo uvarenými cestovinami).
Dobrú chuť!