Zapekané bravčové karé v zemiakovej placke
Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom alebo so zemiakovým pyré.
recept,fotorecept,bravčové karé s kosťou,zemiaky,cesnak,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové karé s kosťou | 500 | gramov | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 100 | gramov | |
korenie majorán sušený | 1 | čajová lyžička | |
mlieko polotučné 1,5% | 50 | mililitrov | |
múka hladká | 50 | gramov | |
olej slnečnicový | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 1 | kus | |
zemiaky | 400 | gramov |
Recept
1.
bravčové karé s kosťou 500 gramov • soľ
3 rezne bravčového karé vyklepeme a osolíme z každej strany.
3.
zemiaky 400 gramov • cibuľa 100 gramov • múka hladká 50 gramov • vajce slepačie 1 kus • mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • korenie majorán sušený 1 čajová lyžička • cesnak 3 strúčiky
Zemiaky ošúpeme a postrúhame. Cibuľu ošúpeme, postrúhame a pridáme k zemiakom. Prisypeme trochu múky, pridáme vajce, mlieko, soľ, majorán a pretlačený cesnak. Dobre zamiešame.
4.
Na dno zapekacej misy rozložíme časť zemiakového cesta. Položíme prvý rezeň, pokryjeme ho cestom, položíme druhý, pokryjeme cestom ...
5.
... položíme tretí a tiež pokryjeme cestom. Zostanú trčať iba kosti mäsa.
6.
Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 45 minút až hodinu. Teplý pokrm rozkrájame na porcie, pričom jednotlivé rezy vedieme poza mäso popod neho.
7.
Podávame čerstvo upečené, ihneď po vychladnutí na konzumnú teplotu.
Dobrú chuť!