Zapečené kuracie prsia s kyslou kapustou
Jednoduchý diétny pokrm s množstvom vitamínov zo zdravej kyslej kapusty.
recept,fotorecept,kuracie prsia,kapusta kvasená,Kuracie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
kapusta kvasená | 500 | gramov | |
korenie grilovacie | ½ | čajovej lyžičky | |
kuracie prsia | 400 | gramov | |
olej olivový | 3 | polievkové lyžice | |
zemiaky | 400 | gramov |
Recept
1. Príprava kuracích pŕs a zemiakov
kuracie prsia 400 gramov • olej olivový 3 polievkové lyžice • korenie grilovacie ½ čajovej lyžičky • zemiaky 400 gramov
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na plátky. V miske ich polejeme olivovým olejom a posypeme korením, premiešame.Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na kolieska.
2.
kapusta kvasená 500 gramov
Na dno zapekacej misy rovnomerne rozložíme kyslú kapustu. Zľahka ju vyžmýkame, ak obsahuje veľa kapustovej vody. Kuracie prsia poukladáme na kapustu a tie prikryjeme vrstvou zemiakov. Jemne posolíme.
3. Pečenie
Zapekaciu misu zakryjeme alobalom a pečieme na strednom stupni v predhriatej rúre 30 minút.
Dobrú chuť!