Vyprážaný patizón
Overený recept na kúsky patizónu obalené v trojobale a vypražené na oleji. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky. Patizón je veľmi chutný s tatárskou omáčkou.
recept,fotorecept,patizón,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
múka hladká | 250 | gramov | |
olej na vyprážanie | 100 | mililitrov | |
patizón | - | ||
soľ | - | ||
strúhanka | 150 | gramov | |
vajce slepačie | 2 |
Recept
2.
soľ • múka hladká 250 gramov • vajce slepačie 2 KS
Počet kúskov ktoré sa nám zmestia na panvicu osolíme, obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku...
4.
olej na vyprážanie 100 mililitrov
Hneď kladieme do horúceho oleja a z oboch strán vypražíme. Ďalšie patizóny obaľujeme po vypražení prvých. Nepripravujeme si ich dopredu. Po osolení a obalení by pustili vodu a strúhanka by zvlhla.
Dobrú chuť!