Vyprážaný karfiol vo voňavom cestíčku

Podávame s dusenou zeleninou alebo varenými zemiakmi.
recept,fotorecept,bazalka,karfiol,petržlenová vňať,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 2 7 | polievkové lyžice kcal | |
karfiol | 0 ?? | kcal | |
korenie biele mleté | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 120 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 0 ?? | kcal | |
olej fritovací | 0 ?? | kcal | |
paprika červená mletá | 1 16 | čajová lyžička kcal | |
petržlenová vňať | 1 7 | polievková lyžica kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme pod tečúcou vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme cca 3 dcl vody, osolíme a dáme variť. Časť karfiolových ružičiek bude vo vode a časť sa uvarí nad vodou v pare. Na zmäknutie karfiolu môžeme použiť aj parný hrniec. Varíme, paríme cca 10 minút. Potom vodu zlejeme, a karfiol necháme vychladnúť. Pre rýchlejšie chladnutie ho rozložíme na tanier.

2.
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 1 čajová lyžička • bazalka 2 polievkové lyžice • petržlenová vňať 1 polievková lyžica
Do misy nalejeme mlieko, pridáme vajíčka, soľ, natrhanú bazalku a nasekanú petržlenovú vňať.

3.
Pridáme múku a dohladka rozmiešame. Múky pridáme toľko aby nám vzniklo ľahko husté cestíčko (asi 150-180g) .

4.
paprika červená mletá 1 čajová lyžička • korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky
Do cestíčka vmiešame papriku a korenie.


6.
Vypražíme zo všetkých strán.

Dobrú chuť!