Vyprážaný karfiol vo voňavom cestíčku
Podávame s dusenou zeleninou alebo varenými zemiakmi.
recept,fotorecept,bazalka,karfiol,petržlenová vňať,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
bazalka | 2 | polievkové lyžice | |
karfiol | - | ||
korenie biele mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 | mililitrov | |
múka hladká | - | ||
olej fritovací | - | ||
paprika červená mletá | 1 | čajová lyžička | |
petržlenová vňať | 1 | polievková lyžica | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | - |
Recept
1.
Karfiol rozoberieme na ružičky a umyjeme pod tečúcou vodou. Vložíme do hrnca, prilejeme cca 3 dcl vody, osolíme a dáme variť. Časť karfiolových ružičiek bude vo vode a časť sa uvarí nad vodou v pare. Na zmäknutie karfiolu môžeme použiť aj parný hrniec. Varíme, paríme cca 10 minút. Potom vodu zlejeme, a karfiol necháme vychladnúť. Pre rýchlejšie chladnutie ho rozložíme na tanier.
2.
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • vajce slepačie 2 kusy • soľ 1 čajová lyžička • bazalka 2 polievkové lyžice • petržlenová vňať 1 polievková lyžica
Do misy nalejeme mlieko, pridáme vajíčka, soľ, natrhanú bazalku a nasekanú petržlenovú vňať.
3.
Pridáme múku a dohladka rozmiešame. Múky pridáme toľko aby nám vzniklo ľahko husté cestíčko (asi 150-180g) .
4.
paprika červená mletá 1 čajová lyžička • korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky
Do cestíčka vmiešame papriku a korenie.
6.
Vypražíme zo všetkých strán.
Dobrú chuť!