RECEPTY

Vyprážaný karfiol v pivnom cestíčku

Vyprážaný karfiol v pivnom cestíčku

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jeden z mnohých spôsobov ako si pripraviť chutný karfiol na obed. Podávame so zemiakovými prílohami.

recept,fotorecept,karfiol,pivo tmavé,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové

Bezmäsité hlavné jedlá

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

karfiol800gramov
múka polohrubá100gramov
olej repkový-
pivo tmavé150mililitrov
soľ1čajová lyžička
vajce slepačie2kusy

 

Recept

1. 

karfiol 800 gramov

Karfiol rozoberieme na menšie či väčšie ružičky a umyjeme.

Karfiol rozoberieme na menšie či väčšie...

2. 

Do hrnca nalejeme primerané množstvo vody, vložíme napararovacie sitko a na neho poukladáme ružičky karfiolu. Zakryjeme pokrievkou a 10 minút upravíme v pare. Necháme vychladnúť.

Do hrnca nalejeme primerané množstvo vody,...

3. 

vajce slepačie 2 kusy  múka polohrubá 100 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Vajíčka, múku, soľ...

Vajíčka, múku, soľ......

4. 

pivo tmavé 150 mililitrov

...a pivo...

...a pivo......

5. 

...rozmiešame v miske na jemné cestíčko. Necháme 15 minút postáť a opäť premiešame.

...rozmiešame v miske na jemné cestíčko....

6. 

Do cestíčka máčame hlavičky karfiolových ružičiek.

Do cestíčka máčame hlavičky karfiolových...

7. 

olej repkový

Vyprážame 3-4 minúty v horúcom oleji.

 Vyprážame 3-4 minúty v horúcom oleji....

8. 

Počas vyrážania ich môžeme aj na minútku prevrátiť a opražiť z druhej strany.

Počas vyrážania ich môžeme aj na minútku...

9. 

Vypražené ukladáme na papierovú kuchynskú utierku, aby vsiakol prebytočný olej.

Vypražené ukladáme na papierovú kuchynskú...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť