Vyprážaný karfiol v pivnom cestíčku
Jeden z mnohých spôsobov ako si pripraviť chutný karfiol na obed. Podávame so zemiakovými prílohami.
recept,fotorecept,karfiol,pivo tmavé,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
karfiol | 800 | gramov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
olej repkový | - | ||
pivo tmavé | 150 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
2.
Do hrnca nalejeme primerané množstvo vody, vložíme napararovacie sitko a na neho poukladáme ružičky karfiolu. Zakryjeme pokrievkou a 10 minút upravíme v pare. Necháme vychladnúť.
5.
...rozmiešame v miske na jemné cestíčko. Necháme 15 minút postáť a opäť premiešame.
6.
Do cestíčka máčame hlavičky karfiolových ružičiek.
8.
Počas vyrážania ich môžeme aj na minútku prevrátiť a opražiť z druhej strany.
9.
Vypražené ukladáme na papierovú kuchynskú utierku, aby vsiakol prebytočný olej.
Dobrú chuť!