Vyprážaný karfiol v pivnom cestíčku

Jeden z mnohých spôsobov ako si pripraviť chutný karfiol na obed. Podávame so zemiakovými prílohami.
recept,fotorecept,karfiol,pivo tmavé,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
karfiol | 800 232 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 100 356 | gramov kcal | |
olej repkový | 0 ?? | kcal | |
pivo tmavé | 150 83 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
vajce slepačie | 2 176 | kusy kcal |
Recept

2.
Do hrnca nalejeme primerané množstvo vody, vložíme napararovacie sitko a na neho poukladáme ružičky karfiolu. Zakryjeme pokrievkou a 10 minút upravíme v pare. Necháme vychladnúť.



5.
...rozmiešame v miske na jemné cestíčko. Necháme 15 minút postáť a opäť premiešame.

6.
Do cestíčka máčame hlavičky karfiolových ružičiek.


8.
Počas vyrážania ich môžeme aj na minútku prevrátiť a opražiť z druhej strany.

9.
Vypražené ukladáme na papierovú kuchynskú utierku, aby vsiakol prebytočný olej.

Dobrú chuť!