Vyprážaný karfiol v cícerovom cestíčku
Karfiolová pakora (Gobi pakora) je jedna z mnohých chutných a chrumkavých zeleninových pakor obľúbených v Indii. Podáva sa ako večerné občerstvenie s dobrou šálkou čaju. Môže tvoriť aj súčasť obedového menu.
recept,fotorecept,karfiol,múka cícerová hladká,Bezmäsité hlavné jedlá,Indická kuchyňa,Vegetariánske recepty,Vegánske recepty,Bezlaktózové,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Indická kuchyňa
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá › Indická kuchyňa › Vegetariánske recepty › Vegánske recepty › Bezlaktózové › Bezlepkové › Ázijská kuchyňa › Sezóna - Karfiol ›
Ingrediencie
Ingrediencie
karfiol | 500 | gramov | |
korenie Garam masala | ½ | čajovej lyžičky | |
múka cícerová hladká | 150 | gramov | |
olej na vyprážanie | - | ||
soľ himalájska ružová | ½ | čajovej lyžičky | |
voda | 150 | mililitrov |
Recept
1.
karfiol 500 gramov
Karfiol rozoberieme na menšie ružičky, umyjeme a vložíme do hrnca. Zalejeme vriacou osolenou vodou a 3 minúty povaríme. Scedíme, zakryjeme a necháme v hrnci, v pare, 5 minút postáť. Odokryjeme a necháme vychladnúť a obschnúť.
2.
múka cícerová hladká 150 gramov • soľ himalájska ružová ½ čajovej lyžičky • korenie Garam masala ½ čajovej lyžičky
Múku zmiešame so soľou a korením.
3.
voda 150 mililitrov
Prilejeme najprv 100 ml vody, rozmiešame. Podľa potreby doplníme asi 50 ml vody, aby vzniklo hladké cestíčko.
4.
V cestíčku máčame ružičky karfiolu...
6.
Vypražené vyberieme z oleja, necháme odkvapkať...
7.
...a po krátkom vychladení môžeme podávať.
Dobrú chuť!