Vyprážané šampiňóny v cestíčku
Chutné strapaté šampiňónové klobúčiky podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou.
recept,fotorecept,šampiňóny,Bezmäsité hlavné jedlá
Bezmäsité hlavné jedlá
Kategórie
Bezmäsité hlavné jedlá ›
Ingrediencie
Ingrediencie
masť bravčová | 1 | polievková lyžica | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
olej fritovací | - | ||
pažítka | 2 | polievkové lyžice | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy | |
zemiaky | 500 | gramov | |
šampiňóny | 300 | gramov |
Recept
1.
múka hladká 200 gramov • vajce slepačie 2 kusy • mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • soľ ½ čajovej lyžičky
Z múky, vajec, mlieka a soli vymiešame hladké, tekuté cestíčko. Ak je cesto riedke pridáme ešte trochu múky, ak husté prilejeme po lyžiciach mlieko.
2.
šampiňóny 300 gramov
Šampiňóny ošúpeme a odstránime im nožičky,ktoré si odložíme bokom. Klobúčiky zalejeme pripraveným cestíčkom a väčšou lyžicovidličkou ich opatrne premiešame.
3.
Šampiňónové hlavičky, po jednej, pomocou lyžicovidličky kladieme do horúceho oleja a 3-3,5 minúty z každej strany vypražíme. Použitím lyžicovidličky sa okolo hlavičiek pri vkladaní vytvorí strapatenie.
4.
Hlavičky kladieme najprv klobúčikom dolu. Keď ich prevraciame na chvíľu ich zložíme z ohňa, lebo prskajú. Na oheň ich vzápätí vrátime a dosmažíme.
5.
Vysmažené šampiňóny vyberieme pomocou dierkovanej naberačky na papierovú kuchynskú utierku.
6.
zemiaky 500 gramov • masť bravčová 1 polievková lyžica • pažítka 2 polievkové lyžice
K šampiňónom uvaríme malé zemiaky v celku. Po uvarení ich omastíme trochou masti a posypeme nasekanou pažítkou.
7.
Do zbytku cestíčka nasypeme nakoniec šampiňónové nožičky, premiešame a rozdelíme na 3-4 kôpky. Vysmažíme ich takisto ako klobúčiky.
Dobrú chuť!