Vyprážané šampiňóny
Jednoduché vyprážané šampiňóny v trojobale. Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou.
recept,fotorecept,šampiňóny,Bezmäsité hlavné jedlá,,Bezlaktózové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
múka hladká | - | ||
olej fritovací | - | ||
soľ | ¼ | čajovej lyžičky | |
soľ | - | ||
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy | |
voda | - | ||
zemiaky | 600 | gramov | |
šampiňóny | 500 | gramov |
Recept
1.
šampiňóny 500 gramov • múka hladká • vajce slepačie 2 kusy • soľ ¼ čajovej lyžičky • strúhanka
Šampiňóny očistíme. Obalíme ich v hladkej múke, rozšľahanom vajíčku so soľou a v strúhanke.
3.
...a zo všetkých strán ich osmažíme do zlatova. Po vysmažení ich vyberieme na papierovú kuchynskú utierku aby sa odstránil prebytočný olej.
Dobrú chuť!