Vyprážané hovädzie guľôčky

Mäsové guľôčky môžeme podávať so zemiakovými prílohami, no najchutnejšie sú podávané s omáčkami či prívarkami.
recept,fotorecept,hovädzie mleté mäso,Hovädzie mäso
Hovädzie mäso
Kategórie
Hovädzie mäso ›Ingrediencie
Ingrediencie
Kôprová omáčka recept | 0 ?? | kcal | |
cesnak | 10 11 | gramov kcal | |
cibuľa | 100 44 | gramov kcal | |
hovädzie mleté mäso | 500 1100 | gramov kcal | |
korenie biele mleté | ½ 8 | čajovej lyžičky kcal | |
múka hladká | 50 174 | gramov kcal | |
olej repkový | 0 ?? | kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
cibuľa 100 gramov • cesnak 10 gramov
Cesnak a cibuľu ošúpeme. Cibuľu najemno nakrájame a cesnak pridáme do nej prelisovaný.

2.
hovädzie mleté mäso 500 gramov • múka hladká 50 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky • vajce slepačie 1 kus
Pridáme mäso, trochu múky, soľ, korenie a vajce. Dobre premiešame a vytvoríme stredne veľké guľôčky.


4.
Otočíme a vypražíme z druhej strany odkryté (tiež asi 10 minút).

5.
Vyberieme z panvice na papierovú kuchynskú utierku a necháme vsiaknuť prebytočný olej.

6. Vyprážané hovädzie guľôčky s knedľou a kôprovou omáčkou
Tip na servírovanie

Dobrú chuť!