Vyprážané hovädzie guľôčky
Mäsové guľôčky môžeme podávať so zemiakovými prílohami, no najchutnejšie sú podávané s omáčkami či prívarkami.
recept,fotorecept,hovädzie mleté mäso,Hovädzie mäso
Hovädzie mäso
Kategórie
Hovädzie mäso ›
Ingrediencie
Ingrediencie
Kôprová omáčka recept | - | ||
cesnak | 10 | gramov | |
cibuľa | 100 | gramov | |
hovädzie mleté mäso | 500 | gramov | |
korenie biele mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 50 | gramov | |
olej repkový | - | ||
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
cibuľa 100 gramov • cesnak 10 gramov
Cesnak a cibuľu ošúpeme. Cibuľu najemno nakrájame a cesnak pridáme do nej prelisovaný.
2.
hovädzie mleté mäso 500 gramov • múka hladká 50 gramov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie biele mleté ½ čajovej lyžičky • vajce slepačie 1 kus
Pridáme mäso, trochu múky, soľ, korenie a vajce. Dobre premiešame a vytvoríme stredne veľké guľôčky.
4.
Otočíme a vypražíme z druhej strany odkryté (tiež asi 10 minút).
5.
Vyberieme z panvice na papierovú kuchynskú utierku a necháme vsiaknuť prebytočný olej.
6. Vyprážané hovädzie guľôčky s knedľou a kôprovou omáčkou
Tip na servírovanie
Dobrú chuť!