Vyprážaná cuketa v jogurtovom cestíčku
Vyprážaná pochúťka z cukety je skvelým vegetariánskym jedlom aj pre nevegetariánov.
recept,fotorecept,cuketa,jogurt biely,Bezmäsité hlavné jedlá,Vegetariánske recepty
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
cuketa | 600 | gramov | |
jogurt biely | 300 | gramov | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
múka hladká | 120 | gramov | |
soľ | ½ | čajovej lyžičky | |
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
cuketa 600 gramov
Tri menšie cukety umyjeme a každú prekrojíme na tri časti po dĺžke (hrúbka 1,5 cm). Osolíme a necháme postáť.
2.
jogurt biely 300 gramov • vajce slepačie 2 kusy • múka hladká 120 gramov • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Uvedené ingrediencie vymiešame na cestíčko.
3.
Najlepšie v podlhovastej miske.
4.
Orosené cukety poutierame do kuchynskej papierovej utierky.
5.
Cukety namočíme do cestíčka.
6.
Vysmažíme na panvici s horúcim olejom z oboch strán asi po 2 minúty. Alebo použijeme fritézu v ktorej olej rozohrejeme na 170°C a v nej ponorené cukety smažíme 3 minúty.
7.
Vysmažené cukety necháme odkvapkať od prebytočného oleja.
8.
Alebo ich poukladáme z panvice na papierovú kuchynskú utierku ktorá vsiakne prebytočný olej.
9.
Podávame so zemiakmi a tatárskou omáčkou.
Dobrú chuť!