Vyprážaná cuketa so salámou a syrom
Servírujeme s varenými alebo pečenými zemiakmi, poprípade so zeleninovým šalátom.
recept,fotorecept,cuketa,syr tvrdý,saláma mortadella,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cuketa | 800 | gramov | |
múka polohrubá | 100 | gramov | |
olej olivový | 50 | mililitrov | |
olej repkový | 100 | mililitrov | |
saláma mortadella | 100 | gramov | |
strúhanka | 100 | gramov | |
syr tvrdý | 100 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1. Príprava cukety
cuketa 800 gramov • olej olivový 50 mililitrov
Cuketu umyjeme (najvhodnejšia je veľká, hrubá cuketa), ošúpeme, nakrájame na kolieska.
2. Trojobal
múka polohrubá 100 gramov • vajce slepačie 1 kus • strúhanka 100 gramov
Pripravíme si ingrediencie na trojobal (múka, vajce, strúhanka).
3.
syr tvrdý 100 gramov • saláma mortadella 100 gramov
Koliesko cukety posolíme, položíme naň plátok salámy a plátok syra.
4. Vyprážanie
olej repkový 100 mililitrov
Cuketu obalíme najprv v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. V panvici rozpálime olej, v ktorom cuketu vypražíme.
Dobrú chuť!