Vyprážaná baza
Dobrotka z prírody. Podávame posypané škoricovým cukrom.
recept,fotorecept,Baza - kvet bazy,Nezaradené sladké recepty
Nezaradené sladké recepty
Ingrediencie
Ingrediencie
Baza - kvet bazy | 16 | kusov | |
cukor vanilkový | 20 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 250 | gramov | |
olej slnečnicový | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1.
Baza - kvet bazy 16 kusov
Bazové kvety nazbierané za slnečného dňa namočíme na chvíľu do studenej vody. Z vody ich vyberieme dolu hlavičkami na sitko a necháme ich odkvapkať.
2.
Poprekladáme kvety na tácku na necháme obschnúť.
3.
mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov • múka hladká 250 gramov • vajce slepačie 2 kusy • cukor vanilkový 20 gramov
Z mlieka, múky, vajec a vanilkového cukru vymiešame tekuté cestíčko.
4.
Kvet uchytíme za stopku a jemne ho omočíme v cestíčku.
5.
Rýchlo vyprážame v horúcom oleji. Pri vkladaní kvetu do oleja ho jemne zatlačíme aby sa celý otvoril.
6.
Vysmažené kvety kladieme na papierový obrúsok aby sa odsal prebytočný olej. Kvety konzumujeme až po úplnom vychladnutí v primeranom množstve, pre niekoho môžu byť ťažšie na žalúdok.
Dobrú chuť!