RECEPTY

Výborný chlieb z pekárničky

Výborný chlieb z pekárničky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Veľmi chutný chlieb upečený namiešaním vlastnej chlebovej zmesi.

recept,fotorecept,múka hladká,Chlieb,Domáca pekárnička

Chlieb

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový

1

21

čajová lyžička

kcal

droždie instantné

3

59

čajové lyžičky

kcal

korenie rasca mletá

½

9

čajovej lyžičky

kcal

mlieko polotučné 1,5%

100

48

mililitrov

kcal

múka celozrnná

240

804

gramov

kcal

múka hladká

300

1041

gramov

kcal

ocot jablčný

1

4

polievková lyžica

kcal

olej olivový

2

264

polievkové lyžice

kcal

pšeničné otruby

1

32

polievková lyžica

kcal

semienka slnečnicové

2

175

polievkové lyžice

kcal

soľ

2

0

čajové lyžičky

kcal

voda

250

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. Postup

voda 250 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  olej olivový 2 polievkové lyžice  ocot jablčný 1 polievková lyžica  soľ 2 čajové lyžičky  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 300 gramov  múka celozrnná 240 gramov  semienka slnečnicové 2 polievkové lyžice  pšeničné otruby 1 polievková lyžica  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  droždie instantné  3 čajové lyžičky

Do nádoby na pečenie chleba vlejeme a vložíme v tomto poradí: tekutiny (izbovej teploty) + suché ingrediencie + droždie. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 900g
Farba kôrky: stredne tmavá

Do nádoby na pečenie chleba vlejeme a vložíme...

2. 

Chlieb z uvedenej zmesi môžeme upiecť aj v rúre po manuálnom vymiesení a nakysnutí cesta.

Chlieb z uvedenej zmesi môžeme upiecť aj v...

3. 

Po upečení necháme chlieb pár minút vychladnúť v nádobe potom ho vyklopíme - najlepšie na mriežku, necháme dochladnúť. Vyberieme miešaciu lopatku a chlieb nakrájame.

Po upečení necháme chlieb pár minút...

4. Tip

Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miešanie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť