RECEPTY

Výborný chlieb z pekárničky

Výborný chlieb z pekárničky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Veľmi chutný chlieb upečený namiešaním vlastnej chlebovej zmesi.

recept,fotorecept,múka hladká,Chlieb,Domáca pekárnička

Chlieb

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
droždie instantné 3čajové lyžičky
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka celozrnná240gramov
múka hladká300gramov
ocot jablčný1polievková lyžica
olej olivový2polievkové lyžice
pšeničné otruby1polievková lyžica
semienka slnečnicové2polievkové lyžice
soľ2čajové lyžičky
voda250mililitrov

 

Recept

1. Postup

voda 250 mililitrov  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  olej olivový 2 polievkové lyžice  ocot jablčný 1 polievková lyžica  soľ 2 čajové lyžičky  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka hladká 300 gramov  múka celozrnná 240 gramov  semienka slnečnicové 2 polievkové lyžice  pšeničné otruby 1 polievková lyžica  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  droždie instantné  3 čajové lyžičky

Do nádoby na pečenie chleba vlejeme a vložíme v tomto poradí: tekutiny (izbovej teploty) + suché ingrediencie + droždie. Nádobu vložíme do domácej pekárničky, pekárničku nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (prípadne iný podobný, udávaný výrobcom)
Čas: 3 hodiny
Veľkosť bochníka: 900g
Farba kôrky: stredne tmavá

Do nádoby na pečenie chleba vlejeme a vložíme...

2. 

Chlieb z uvedenej zmesi môžeme upiecť aj v rúre po manuálnom vymiesení a nakysnutí cesta.

Chlieb z uvedenej zmesi môžeme upiecť aj v...

3. 

Po upečení necháme chlieb pár minút vychladnúť v nádobe potom ho vyklopíme - najlepšie na mriežku, necháme dochladnúť. Vyberieme miešaciu lopatku a chlieb nakrájame.

Po upečení necháme chlieb pár minút...

4. Tip

Vyberanie miešacej lopatky z upečeného chleba ide pomerne ťažko a po vybratí ostáva v chlebíku menšia či väčšia diera. Preto, ak sa motáme v kuchyni a zastihneme posledné miešanie pekárničky, je lepšie po tomto miešaní lopatku rýchlo spod cesta vytiahnuť a pečenie môže pokračovať bez nej.

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť